Italský jablečný koláč je rychlý, chutný a lahodný. Její povrch je pokrytý křupavou, hnědou kůrkou. Vyrábí se z jednoduchých a snadno dostupných surovin. Doporučujeme vám ji připravit! Nebudete litovat!
Co budeme potřebovat:
- 2-3 žloutky
- 100 g cukru (+3 lžíce – na posypání koláče před pečením)
- 50 g másla
- 125 ml mléka
- 1/3 lžičky soli
- 8 g vanilkového cukru
- 180 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 2-3 jablka
- práškový cukr – na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1. Žloutky a cukr šleháme mixérem, dokud nejsou nadýchané a bělavé.
2. Poté přidáme 25 g rozpuštěného a vychladlého másla, mléko, sůl, vanilkový cukr a prosátou mouku s práškem do pečiva. Smíchejte do hladka.
3. Těsto přeneste na kulatý plech o průměru 24 cm vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete.
4. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na plátky a položte je na těsto na pánvi a přitiskněte je k těstu.
5. Povrch koláče polijte 25 g rozpuštěného a vychladlého másla. Posypte 3 lžícemi cukru.
6. Koláč pečte 30-35 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
7. Nechte vychladnout a přendejte na talíř. Posypeme moučkovým cukrem.
8. Jablečný koláč naporcujte a podávejte!