Zapečené brambory s mletým masem. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.
Co budeme potřebovat:
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 sklenice vroucí vody
- 140 g sýra
- kopr
Dále:
- 250 g zelí
- 550 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 20 g kopru
- 60 g mouky (3 polévkové lžíce)
- koření – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- paprika
- 2 stroužky česneku
- 40 ml slunečnicového rostlinného oleje
- 2 vejce
Na bramborovou kaši:
- sůl a pepř – podle chuti
- 30-40 ml mléka
- 60 g sýra
Jak budeme postupovat:
1. Zelí nakrájejte nadrobno a přidejte ho do nádoby spolu s mletým hovězím masem, jemně nastrouhaným česnekem, nakrájenou cibulí, moukou, koprem, solí, pepřem, paprikou a olejem. Všechny ingredience smíchejte dohromady.
2. Přidejte vejce a znovu promíchejte.
3. Namočte si ruce do vody a vytvarujte nudle do požadované velikosti a tvaru. Nejdůležitější je, aby měly stejnou velikost.
4. Plech vymažte olejem a v řadách na něj naskládejte škvarky. Nechte mezi nimi trochu místa.
5. Namočte si prsty do vody a trochu je přitiskněte na sušenky, aby jste vytvořili jakési hnízdo.
6. Pánev vložte na 30 minut do trouby a pečte při 200 °C.
7. Brambory uvařte a připravte z nich kaši. Přidejte sýr nastrouhaný přes velké struhadlo, mléko, sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte.
8. Z bramborové kaše vytvarujte malé kuličky velikosti palačinek a po vyjmutí z trouby je položte nahoru.
9. Rajčatový protlak rozmíchejte ve vroucí vodě a přidejte ho na dno pánve.
10. Navrch posypte strouhaným sýrem a pečte dalších 25-30 minut při 200 °C.
Lze podávat s čerstvým salátem.