Recept na levný a rychle připravený kakaový korpus, který se hodí na mnoho dortů a zákusků

Hledáte-li ideální základ pro váš dort či jiný dezert, pak je vaše hledání u konce! Dnes si totiž společně přichystáme fantastický kakaový korpus, který se hodí téměř do všech možných dezertů a dortů. Recept vás také nadchne svou rychlou a absolutně jednoduchou přípravou. Hotovo jej máte za pár desítek minut! Připravit ho zvládne téměř každý kuchařský začátečník. Jednoduše se vše smíchá dohromady a umístí do trouby. Jakmile tento kakaový korpus ochutnáte už nikdy nebudete chtít ten kupovaný.

Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento lahodný kakaový korpus, který se hodí téměř do všech dezertů!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naši facebookovou skupinu Prima kuchařka.

Recept na kakaový korpus
Zdroj: Bidista.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento pomerančový dort!


Výborný recept na kakaový korpus:

Co budeme potřebovat:

  • 6 ks vajec
  • špetka soli
  • 6 lžic cukru
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • vanilkové aroma

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si oddělíme bílky od žloutků. Bílky si vyšleháme do podoby tuhého sněhu. Ve vedlejší míse si smícháme žloutky s cukrem. Důkladně promícháme.

2) Do žloutkové směsi postupně přidáme zbylé ingredience. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Opět důkladně promícháme.

3) Připravíme si dortovou formu, kterou si vysteleme pečícím papírem. Těsto do ní rovnoměrně umístíme.

4) Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních zhruba 25 minut. Troubu mezitím co se nám korpus peče snažte neotvírat, mohl by nám totiž klesnout. Skvělý kakaový korpus máme hotový!