Řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Za recept děkujeme Monice.
Recept na řízek z mletého masa
Co budeme potřebovat:
Na řízek:
- Cca 550g mletého masa (já měla mix v poměru 70 vepřové/30 hovězí)
- 100ml smetany ke šlehání (zbytek jsem použila na kaši)
- petrželka
- cca 75 g nastrouhaného uzeného eidamu (a cca stejné množství si nakrájíme na kostičky)
- sůl, pepř, špetka muškátového květu
Na kapustičky:
- kapustičky
- slaninu
- plátek másla
- sůl, pepř
Jak budeme postupovat:
1) Všechny přísady na maso jsem důkladně spojila studenýma rukama a nechala odpočinout v lednici alespoň hodinu (ale klidně přes noc)
4) Kapustičky jsem očistila, rozpůlila, osolila, opepřila, podlila pul deckou vody a dusila pod pokličkou cca 3 minutky.
5) Pak přidala slaninu, plátek másla a vše orestovala.
6) Už stačí jen nandat a můžete si pochutnat.