Plněný slaný koláč – Náplň obměňujte a pečte každý týde

Dnes vás vyzveme, abyste se vzdali klasického cheesecaku pečeného v troubě. Vyzkoušejte tento plněný slaný koláč. Z minima cenově dostupných surovin získáte hnědý a slaný koláč se šťavnatou náplní. Příprava je tak jednoduchá, že si ji budete chtít připravovat častěji. Tak si recept poznamenejte!

Tak jednoduché a tak chutné - uvařte si sekanou bez trouby! Náplň obměňujte a pečte každý den!
Zdroj: retete-usoare.eu
Co budeme potřebovat:

Pro náplň:

  •  500 g mletého masa
  •  1 cibule
  •  1 mrkev
  •  koření: sůl, granulovaný česnek, směs sušených bylinek, paprika
  •  2 lžíce slunečnicového rostlinného oleje

Na těsto:

  •  2 vejce
  •  200 g zakysané smetany
  •  1 lžíce majonézy
  •  200 g mouky
  •  1 lžíce cukru
  •  1 lžička soli
  •  1 lžička prášku do pečiva

Jak budeme postupovat:

1. Příprava nádivky: Do mísy přidejte mleté maso.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Rozpalte pánev s trochou oleje, přidejte cibuli a smažte ji bez pokličky, dokud nezprůhlední (asi 2-3 minuty).

3. Mezitím nastrouhejte mrkev (střední velikosti) na velkém struhadle. Přidejte ji na pánev k cibuli, promíchejte a ještě několik minut vařte.

Tak jednoduché a tak chutné - uvařte si sekanou bez trouby! Náplň obměňujte a pečte každý den!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Nyní přidejte mleté maso a homogenizujte ho s pánví. Pánev přikryjte pokličkou a nádivku vařte dalších 10 minut. Když je hotová, přendejte ji na talíř. Potřebuje trochu času na vychladnutí.

Tak jednoduché a tak chutné - uvařte si sekanou bez trouby! Náplň obměňujte a pečte každý den!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Připravte si těsto: Do mísy přidejte vejce pokojové teploty, 20% zakysanou smetanu a lžíci majonézy. Přísady promíchejte metličkou.

6. Do samostatné mísy s moukou přidejte prášek do pečiva, cukr a sůl a promíchejte. Směs přidejte do mísy s tekutou směsí. Dobře promíchejte a dávejte pozor, abyste nezanechali žádné hrudky mouky.

Tak jednoduché a tak chutné - uvařte si sekanou bez trouby! Náplň obměňujte a pečte každý den!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Masovou náplň ochuťte solí, granulovaným česnekem, směsí sušených bylinek a paprikou.

Tak jednoduché a tak chutné - uvařte si sekanou bez trouby! Náplň obměňujte a pečte každý den!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Vyložte formu pečicím papírem (a vyložte ji papírem předem, abyste ji mohli lépe uspořádat). Nalijte polovinu celkového množství těsta a rovnoměrně ho rozetřete. Poté přidejte náplň a rozetřete ji po celé ploše těsta. Nyní přidejte zbývající těsto. Rozložte ho tak, aby uvnitř zůstala všechna náplň. Přikryjte pánev pokličkou a pečte sekanou na středním ohni 20 minut, aniž byste pokličku sundávali.

Tak jednoduché a tak chutné - uvařte si sekanou bez trouby! Náplň obměňujte a pečte každý den!
Zdroj: retete-usoare.eu
Tak jednoduché a tak chutné - uvařte si sekanou bez trouby! Náplň obměňujte a pečte každý den!
Zdroj: retete-usoare.eu
Tak jednoduché a tak chutné - uvařte si sekanou bez trouby! Náplň obměňujte a pečte každý den!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Jakmile horní vrstva těsta zhoustne a přestane se lepit na prsty, obraťte koláč talířem. Odstraňte papír na pečení. Přikryté pečte dalších 15-20 minut.

Tak jednoduché a tak chutné - uvařte si sekanou bez trouby! Náplň obměňujte a pečte každý den!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Přendejte na talíř, nakrájejte a s chutí podávejte!

Tak jednoduché a tak chutné - uvařte si sekanou bez trouby! Náplň obměňujte a pečte každý den!
Zdroj: retete-usoare.eu