5 tipů, jak si do bytu pustit jaro

Po zimě potřebujeme všichni sluníčko jako sůl. A konec zimy by se měl projevit i ve vašem bytě. Jak si ale do bytu pustit jaro?
5 tipů, jak si do bytu pustit jaro

1. Vyměňte přehozy a polštáře

Snadnou změnou je použití několika zářivých a veselých polštářů, přehozů a dokonce i lehčího ložního prádla. Je čas zabalit všechny objemné úplety, přehozy a polštáře z umělé kožešiny a vyndat světlé prádlo, bavlnu a vyšívané látky. I vaše deka by měla odrážet teplejší období. Existuje mnoho lehčích přehozů, které jsou ideální pro jarní a letní měsíce.

Polštáře jsou jedním z nejlevnějších a nejjednodušších způsobů, jak změnit vzhled místnosti. Pokud vyměníte těžké látkové polštáře za polštáře vyrobené z lehčích látek, může to ve vašem prostoru znamenat velký rozdíl. Použijte své stávající polštáře a pokryjte je novými povlaky na polštáře. Vyměňte těžké pletené nebo tkané přehozy za lehčí. Budete překvapeni tím rozdílem. Pokud si nejste jisti svým stylem, nebo potřebujete inspiraci co se týče nových jarních trendů, obraťte se na https://restilo.cz/polstare, kde najdete mnoho variant a možností k odlehčení vašeho interiéru.

Nezapomeňte osvěžit svou ložnici. Lehká přikrývka nebo přehoz, lůžkoviny světlejší barvy, nové polštáře na spaní, zvýrazňující polštáře a záclonové panely vám zvednou náladu a podpoří klidný spánek.

2. Změňte těžké závěsy a záclony za lehčí

Během podzimních a zimních měsíců míváme na oknech těžší závěsy. Ale s nástupem teplejšího počasí je potřeba zlehčit zesvětlit a pustit více světla do našich domovů. Pokud žijete ve starším domě, není neobvyklé věšet na zimu těžší závěsy, které vám pomohou udržet teplo v domě. Nebo můžete mít brokátové, vyšívané saténové nebo sametové závěsy, které se hodí pro podzimní a zimní výzdobu. Přemýšlejte o jejich výměně za něco lehčího. Len, bavlna a panely ze směsi bavlny jsou perfektní volbou. Pokud máte hodně jednobarevného nábytku, vybírejte závěsy, které mají vzor. Variace na jarní a letní závěsy naleznete na https://restilo.cz/zavesy-a-zaclony. Změna závěsů a záclon je snadný způsob, jak doplnit vaše stávající kousky a přidat kontrast – který je při zdobení prostoru tak důležitý.

3. Aktualizujte umění aby odráželo sezónu

Můžete použít vintage umělecká díla ve svém domě. A často měňte umění, aby odráželo roční období. Takovou malou galerijní stěnu můžete mít třeba mezi obývacím pokojem a jídelnou a je obzvláště zábavné sezónně ji aktualizovat.

4. Začněte používat jarní nádobí

Mějte několik různých sad nádobí. V podzimních a zimních měsících používáme obvykle spíše těžší kameninové kousky. Ale v jarních měsících jistě rádi vyneste některé kousky vintage porcelánu.

5. Změňte koberce

Je dobré nechat si po zimě koberce na profesionálně vyčistit. Pokud na zimu používáte koberce v tmavších barvách, zkuste využít nějaké světlejší koberce se vzorem nebo přírodní texturou, které vás přenesou do jara a léta. Nezapomeňte si pořídit novou uvítací podložku pro vaše domovní dveře. Je pravda, že změna koberců není levná záležitost a rozhodně ji nebudete podnikat několikrát ročně, ale pokud je váš koberec jednobarevný a v interiéru nevýrazný, můžete jej snadno oživit koberečkem například k sedací soupravě. I s tím vám hravě dokáže pomoci Restilo.cz.

A poslední jarní tip:

S jarem souvisí Velikonoce, příroda začíná opět ožívat a to by mělo být vidět i ve vašem interiéru. Až se tedy budete vracet z práce domů, nezapomeňte si koupit čerstvé jarní květiny, které váš domov nejen rozjasní, ale také provoní.