Masová roláda se zajímavou náplní zabalená do křehkého těsta

Masová roláda se zajímavou náplní zabalená do křehkého těsta, kterou můžete servírovat na sváteční stůl! Vaši hosté budou nadšeni jeho lahodnou chutí i vzhledem! Určitě si od  vás tento recept vyžádají a budou ho také připravovat.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu
Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • 100 g zakysané smetany

Složení masa:

  • 450 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 1 polévková lžíce soli
  • 50 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 čajové lžičky papriky
  • 1/2 čajové lžičky papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu

Pro náplň:

  • 120 g sýra
  • 100 g mozzarelly
  • 1-2 polévkové lžíce fermentované smetany
  • 1 rajče
  • zelená cibule, kopr – podle chuti

Ostatní: 1 žloutek (na potření rolády před pečením).


Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Mouku prosejte do hluboké mísy. Přidejte sůl a prášek do pečiva. Míchejte.

2. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky. Hněťte rukama, dokud nezískáte vlhké, zrnité těsto.

3. Přidejte zakysanou smetanu. Těsto uhněťte do hladka. Mělo by být měkké a nelepivé.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu
Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 60 minut do chladničky.

5. Připravte masovou směs: Smíchejte mleté hovězí maso, nahrubo nastrouhanou cibuli, vejce, strouhanku, sůl, mletý černý pepř, papriku, mletý kmín. Vzniklou směs dobře prohněťte a 10-15 krát ji rozšlehejte o stěny mísy, aby byla tvárná.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Připravte náplň: Nastrouhejte sýr a mozzarellu na velkém struhadle.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Rajčata očistěte od semínek a nakrájejte je na malé kostičky.

8. Nakrájejte kopr a zelenou cibulku.

9. Vytvarujte roládu: Masovou směs rozetřete rukama na potravinovou fólii do tvaru obdélníkového těsta o tloušťce 5-6 mm.

10. Masovou směs potřete zkvašenou smetanou.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Navrch rozetřete sýr a mozzarellu.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Přidejte nakrájená rajčata.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Přidejte kopr a zelenou cibulku.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Pomocí fólie srolujte sekanou do rolády. Konce rolády přilepte rukama.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Roládu zabalte do potravinářské fólie a nechte ji 20 minut zmrazit.

16. Těsto rozválejte na pečicím papíru na obdélníkový plát silný 2-3 mm.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

17. Přeneste na něj masovou rolku a umístěte ji doprostřed. Pomocí pečicího papíru ji zabalte do těsta. Konce těsta slepte k sobě, aby se roláda uvnitř uzavřela. Otočte ji švem dolů.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu
Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu
Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

18. Přeneste roládu i s pečicím papírem na plech. Štětcem potřete rozšlehaným žloutkem a vidličkou nakreslete na povrch čáry.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

19. Roládu pečte 45-55 minut v troubě vyhřáté na 160-190 °C.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

20. Nakrájejte na kousky a s velkou chutí podávejte!

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu