Masová roláda se zajímavou náplní zabalená do křehkého těsta

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

Masová roláda se zajímavou náplní zabalená do křehkého těsta, kterou můžete servírovat na sváteční stůl! Vaši hosté budou nadšeni jeho lahodnou chutí i vzhledem! Určitě si od  vás tento recept vyžádají a budou ho také připravovat.

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • 100 g zakysané smetany

Složení masa:

  • 450 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 1 polévková lžíce soli
  • 50 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 čajové lžičky papriky
  • 1/2 čajové lžičky papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu

Pro náplň:

  • 120 g sýra
  • 100 g mozzarelly
  • 1-2 polévkové lžíce fermentované smetany
  • 1 rajče
  • zelená cibule, kopr – podle chuti

Ostatní: 1 žloutek (na potření rolády před pečením).


Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Mouku prosejte do hluboké mísy. Přidejte sůl a prášek do pečiva. Míchejte.

2. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky. Hněťte rukama, dokud nezískáte vlhké, zrnité těsto.

3. Přidejte zakysanou smetanu. Těsto uhněťte do hladka. Mělo by být měkké a nelepivé.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu
Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 60 minut do chladničky.

5. Připravte masovou směs: Smíchejte mleté hovězí maso, nahrubo nastrouhanou cibuli, vejce, strouhanku, sůl, mletý černý pepř, papriku, mletý kmín. Vzniklou směs dobře prohněťte a 10-15 krát ji rozšlehejte o stěny mísy, aby byla tvárná.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Připravte náplň: Nastrouhejte sýr a mozzarellu na velkém struhadle.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Rajčata očistěte od semínek a nakrájejte je na malé kostičky.

8. Nakrájejte kopr a zelenou cibulku.

9. Vytvarujte roládu: Masovou směs rozetřete rukama na potravinovou fólii do tvaru obdélníkového těsta o tloušťce 5-6 mm.

10. Masovou směs potřete zkvašenou smetanou.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Navrch rozetřete sýr a mozzarellu.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Přidejte nakrájená rajčata.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Přidejte kopr a zelenou cibulku.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Pomocí fólie srolujte sekanou do rolády. Konce rolády přilepte rukama.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Roládu zabalte do potravinářské fólie a nechte ji 20 minut zmrazit.

16. Těsto rozválejte na pečicím papíru na obdélníkový plát silný 2-3 mm.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

17. Přeneste na něj masovou rolku a umístěte ji doprostřed. Pomocí pečicího papíru ji zabalte do těsta. Konce těsta slepte k sobě, aby se roláda uvnitř uzavřela. Otočte ji švem dolů.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu
Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu
Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

18. Přeneste roládu i s pečicím papírem na plech. Štětcem potřete rozšlehaným žloutkem a vidličkou nakreslete na povrch čáry.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

19. Roládu pečte 45-55 minut v troubě vyhřáté na 160-190 °C.

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu

20. Nakrájejte na kousky a s velkou chutí podávejte!

Masová roláda se zajímavou náplní, zabalená do křehkého těsta!
Zdroj: retete-usoare.eu