Pokud nevíte, co jiného připravit k večeři, doporučujeme vyzkoušet tuto pochoutku! Tato roláda z mletého masa ve strouhance je to opravdu skvělá.
Co budeme potřebovat:
Na roládu z mletého masa:
- 500 g mletého masa (podle vlastního výběru)
- 1 vejce
- 1 cibule
- sůl a koření – podle chuti
- 150 g strouhaného sýra
Pro panádu:
- 2 vejce
- 1/3 lžičky soli
- 250 ml mléka
- 6-7 lžic mouky
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si rolku z mletého masa: Oloupejte cibuli a nastrouhejte ji.
2. Mleté maso, vejce a cibuli rozetřete ve velké míse. Přidejte sůl a oblíbené koření a směs promíchejte (nejprve lžící, pak rukama).
3. Na pracovní plochu položte 2 potravinářské fólie a rozprostřete na ně směs mletého masa v tenké čtvercové zapékací misce.
4. Středně velký nastrouhaný sýr rozetřete na vrchní část těsta a trochu ho zarovnejte pomocí obracečky. Pak těsto srolujte do rolády. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte na 3-4 hodiny do mrazáku.
5. Vyjměte roládu, odstraňte fólii a nakrájejte ji na kolečka silná asi 1 cm.
6. Připravte panadu: Do hluboké mísy přidejte vejce a sůl a metličkou šlehejte, dokud nebude hladká a napěněná. Přidejte mléko a pokračujte v míchání. Poté přimíchejte tekutou směs s moukou. Měli byste získat řídkou kaši, která se podobá struktuře kvašené zakysané smetany.
7. Namočte kolečka do panady a smažte je na středně rozpálené pánvi s olejem, dokud nezískají křupavou a hnědou kůrčičku.
8. Přendejte je na talíř a s chutí podávejte spolu s oblíbenou omáčkou!