Domů Recepty Koblihy z kondenzovaného mléka – Připraveno za 10 minut

Koblihy z kondenzovaného mléka – Připraveno za 10 minut

ZDROJretete-usoare.eu

Mírně sladké, měkké, nadýchané a velmi chutné! Skvělý dezert, který můžete podávat s čajem nebo kávou!

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 190 g kondenzovaného mléka
  • 2 vejce
  • 1 špetka soli
  • přibližně 300 g hladké mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • rafinovaný slunečnicový olej – na smažení
  • moučkový cukr – na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Do hluboké mísy dejte kondenzované mléko, vejce a špetku soli. Míchejte metličkou do hladka.

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Postupně přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva. Těsto nejprve promíchejte lžící, poté ho prohněťte rukama. Měla by být hladká, homogenní, poměrně hustá a pružná.

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Vytvarujte z něj silný bochník a přikryjte ho potravinovou fólií. Nechte ji „odpočívat“ 8-10 minut.

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Poté ho rukama trochu roztáhněte a nakrájejte na proužky silné asi 2 cm.

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu
Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Každý pruh těsta rozválejte na pracovní ploše, aby se okraje zaoblily. Poté ji nakrájejte na kousky silné asi 2 cm. Vytvarujte z nich kuličky.

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu
Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Zahřejte velké množství rafinovaného slunečnicového oleje. Když je těsto tak akorát rozpálené, ponořte do něj dřevěnou špejli: Pokud se kolem ní objeví spousta malých bublinek, můžete začít smažit koblihy.

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Koblihy smažte v olejové lázni na mírném ohni dozlatova. Během smažení je otáčejte stěrkou, aby se rovnoměrně osmažily a zhnědly.

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Přendejte je na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu
Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. V případě potřeby posypeme moučkovým cukrem.

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Koblihy podávejte s potěšením!

Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu
Koblihy z kondenzovaného mléka (bez droždí). Připraveno za 10 minut!
Zdroj: retete-usoare.eu