Večeře hotová do 20 minut – Rychlý koláč se slaninou a chřestem

Máte rádi chřest? My určitě ano! Chřest obsahuje mnoho vitaminů, stopových prvků, kyselinu listovou a železo. Je také bohatým zdrojem vlákniny. Díky nízkému obsahu kalorií a sacharidů je také ideálním pomocníkem při redukčních dietách. Dnes si připravíme rychlý chřestový koláč, který vylepšíme slaninou. Jdeme na to!

večeře hotová do 20 minut – rychlý koláč se slaninou a chřestem
Zdroj: thepetitecook.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Rychlý koláč se slaninou a chřestem

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks vejce
  • 150 ml mléko
  • 50 g strouhaný parmazán
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř, mletá sladká paprika
  • 1 KL citronová kůra
  • 5 PL hladká mouka
  • 1/2 svazku zelený chřest
  • 70 g oravská slanina
  • trochu olej


Jak budeme postupovat:

  • Troubu předehřejte na 220 °C.
  • Vejce rozklepněte do velké mísy, přilijte mléko a přidejte parmazán.
  • Vše prošlehejte a směs dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a citronovou kůrou. Znovu prošlehejte.
  • Nakonec přidejte mouku a vypracujte tekuté těsto, které prozatím odložte stranou.
  • Z chřestu odřízněte spodní dřevnaté části a zbytek nakrájejte na asi centimetrové kousky. Slaninu nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejte asi lžíci oleje, přidejte kousky slaniny a opečte je dorůžova.
  • Později přidejte chřest, který nebude potřebovat více než minutu opékání, a poté vše rovnoměrně zalijte připraveným těstem.
  • Vložte pekáč do předehřáté trouby a pečte asi 10 až 12 minut, dokud koláč nebude krásně zlatavý.
  • Krásně nafouklý koláč po vyjmutí z trouby postupně ztrácí na objemu, ale neztrácí nic ze své fantastické chuti.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na koláč se slaninou a chřestem i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na uzený kuřecí pekáček s brambory a slaninou – rychlé a chutné!