Ruský salát Olivier! Lahodný, jemný a originální

Jednoduchý, rychlý a hlavně chutný salát z Ruska…Pokud jste ještě nezkusili, zkuste! Snadná a rychlá příprava! Výsledek je ohromující.

Ruský salát Olivier! Lahodný, jemný a originální
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 500 g brambor
  • 3 ks vejce natvrdo
  • 1 ks vařených kuřecích prsou
  • 4 ks nakládaných okurek
  • 1 ks cibule
  • 1 plechovka sterilovaného hrášku a mrkve
  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl – podle chuti
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • mletá červená paprika – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Stejným způsobem nakrájejte vejce uvařená natvrdo, okurky a kuřecí maso. Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a přidejte ji k bramborám spolu s vejci, okurkami a masem.

2. Hrášek a mrkev slijte a přidejte je k bramborám. Přidejte majonézu a hořčici a vše dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.