Bublanina prostě nikdy nezklame… Takový koláč nám dělávala babička. Návrat do dětství, jedli jsme ho s láskou a velkou chutí. Jeden z nejjednodušších receptů, který zvládne každý. Vzpomeňte si!
Co budeme potřebovat:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 2 ks vajec
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 3 ks jablek
- 1 balíček vanilkového cukru
- mletá skořice – podle huti
- máslo na vymazání a mouka na vyložení plechu
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte plech máslem a vysypte moukou.
2. Mouku smíchanou s práškem do pečiva, moučkovým cukrem, vejci, mlékem a olejem dejte do mísy. Vše dobře promíchejte.
3. Jablka oloupejte a nastrouhejte. Přidejte vanilkový cukr a mletou skořici. Dobře promíchejte.
4. Těsto nalijte na plech, rozložte na něj nastrouhaná jablka a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut.