Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin

Tento lahodný vesnický jablečný závin se skvěle hodí k lahodné kávě nebo horkému čaji. S tímto závinem nemůžete nic pokazit. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Můžete ho také nabídnout jako zákusek když přijde návštěva. Budou velmi příjemně překvapeni a budou odcházet s plným břichem sladkého závinu.

Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 20 g droždí
  • 250 g vlažného mléka
  • 50 g cukru
  • 450 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 30 g másla
  • špetka soli

Tvarohová náplň:

  • 200 g 30% zakysané smetany
  • 250 g sýra Hutten

Jablečná náplň – nastrouhaná jablka:

  • 5 jablek
  • 100 g třtinový cukr
  • 2 lžičky skořice

Na pomazání:

  • 1 vejce

Jak budeme postupovat:

1. V oválné míse rozdrobte droždí, přilijte vlažné mléko, přisypte cukr a promíchejte.

2. Odvažte mouku na kuchyňské váze a přisypte mouku do mísy.

3. Přidejte vejce, máslo, trochu soli a rozmixujte pomocí kuchyňského robotu a získáte těsto. Mísu s těstem přikryjte potravinovou fólií a dejte stranou.

Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte
Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte

4. V malé misce smíchejte zakysanou smetanu se sýrem Hutten a promíchejte vařečkou.

Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte

5. Nastrouhejte jablka na struhadle. Dejte je do velké oválné mísy. Přidejte třtinový cukr a skořici, promíchejte vařečkou nebo lžičkou. Odložte stranou.

Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte
Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte
Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte

6. Plochu, na které budete těsto válet, posypte moukou.

7. Těsto položte na plochu s moukou a rozválejte ho. Celé těsto potřete tvarohovou náplní a přidejte nastrouhaná jablka se skořici a s třtinovým cukrem.

Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte
Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte

8. Pěkně je rozprostřete a srolujte do rolády.

Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte

9. Roládu položte na plech s pečicím papírem a mezitím rozšlehejte vejce a potřete jím roládu.

Vyzkoušejte tento vesnický jablečný závin
Zdroj: Einfache Rezepte

10. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C

11. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je závin upečený, a pokud ano, posypte ho moučkovým cukrem. (Můžete, ale nemusíte).

12. Podávejte ho s láskou a dobrým pocitem, jak skvěle jste ho připravili.