Banán, dýně, mrkev, hruška… Proč nezkusit jablko? Užijte si to! Neobvyklé, ale jedinečné. Liší se od ostatních chlebů. Tak neváhejte a upečte ho, určitě vám bude chutnat. Sami uvidíte, jak se chutí liší, takže neváhejte!
Jak budeme postupovat:
- 1 velké jablko
- 70 g třtinového cukru
- 1 KL mleté skořice
- 125 g másla
- 150 g cukru krupice
- 2 vejce
- 1 KL vanilkového extraktu
- 2 KL prášku do pečiva
- 230 g hladké mouky
- 150 ml plnotučného mléka
Jak budeme postupovat:
1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. V malé misce smíchejte třtinový cukr se skořicí.
3. Jablko oloupejte a nakrájejte na menší kostky.
4. Máslo o pokojové teplotě smíchejte s krystalovým cukrem. Když je směs nadýchaná, přidejte postupně vejce. Přidejte vanilkový extrakt.
5. Do této směsi střídavě zašlehejte mouku, prášek do pečiva a mléko.
6. Polovinu těsta vložte do máslem vymazané a moukou vysypané formy (srnčí hřbet). Navrch nasypte polovinu směsi třtinového cukru a skořice a polovinu nakrájených jablek. Přidejte druhou polovinu těsta a postup opakujte se zbývajícím cukrem a jablky. Nakonec několikrát přejeďte nožem po formě s těstem nahoru a dolů, aby byl chléb při krájení neuspořádaný.
7. Pečte asi 35 až 40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde čistá. Ještě teplý chléb vyjměte z formy a posypte moučkovým cukrem.