Sladký jablečný chléb

Banán, dýně, mrkev, hruška… Proč nezkusit jablko? Užijte si to! Neobvyklé, ale jedinečné. Liší se od ostatních chlebů. Tak neváhejte a upečte ho, určitě vám bude chutnat. Sami uvidíte, jak se chutí liší, takže neváhejte!

Sladký jablečný chléb
Zdroj: iStockphoto

Jak budeme postupovat:

  • 1 velké jablko
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 KL mleté skořice
  • 125 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 KL vanilkového extraktu
  • 2 KL prášku do pečiva
  • 230 g hladké mouky
  • 150 ml plnotučného mléka

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. V malé misce smíchejte třtinový cukr se skořicí.

3. Jablko oloupejte a nakrájejte na menší kostky.

4. Máslo o pokojové teplotě smíchejte s krystalovým cukrem. Když je směs nadýchaná, přidejte postupně vejce. Přidejte vanilkový extrakt.

5. Do této směsi střídavě zašlehejte mouku, prášek do pečiva a mléko.

6. Polovinu těsta vložte do máslem vymazané a moukou vysypané formy (srnčí hřbet). Navrch nasypte polovinu směsi třtinového cukru a skořice a polovinu nakrájených jablek. Přidejte druhou polovinu těsta a postup opakujte se zbývajícím cukrem a jablky. Nakonec několikrát přejeďte nožem po formě s těstem nahoru a dolů, aby byl chléb při krájení neuspořádaný.

7. Pečte asi 35 až 40 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do těsta nevyjde čistá. Ještě teplý chléb vyjměte z formy a posypte moučkovým cukrem.