Rychlý dort z listového těsta s nugátovým krémem

Křehké pláty listového těsta spojené lahodnou nugátovou náplní a korunované hříšným karamelem a mandlemi. Ale kdo by odolal… Lahůdka, jak má být. Připravte ji pro přátele a rodinu. Budou překvapeni, jak chutný může být koláč z listového těsta s nugátový krémem.

Rychlý dort z listového těsta s nugátovým krémem
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:

Základní suroviny:

  • 400 g listového těsta

Nugátový krém:

  • 300 g lískových oříšků
  • 280 g moučkového cukru
  • 300 g čokolády
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • trochu vody

Karamel s mandlemi:

  • 150 g mandlí
  • 15O g cukru

Jak budeme postupovat:

1.  Předehřejte troubu na 200 °C.

2. Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte listové těsto na tloušťku přibližně 3 mm. Nakrájejte je na 4 obdélníky a přeneste na plech. Pečte 15 minut dozlatova. Vyjměte je a nechte vychladnout.

3. Pro přípravu nugátového krému opražte lískové oříšky na pánvi a poté je důkladně otřete v utěrce, abyste odstranili slupky. Ořechy rozmixujte na velmi jemno.

4. Moučkový a vanilkový cukr rozpusťte na pánvi s trochou vody, přidejte ořechy a krátce promíchejte. Nechte vychladnout. Ještě jednou promíchejte na kaši a spojte ji s rozpuštěnou čokoládou.

5. Mandle vložte do pánve, přidejte cukr a pomalu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a nezezlátne.

6. Horkou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem, rozetřete do tenké vrstvy a nechte vychladnout. Na vychladlý plát listového těsta naneste lžící studený karamel a mandle.

7. Nugátový krém opatrně rozetřete na vychladlý plát listového těsta. Postup zopakujte se všemi pláty listového těsta, na střed posledního plátu naneste krém a nahoru dejte rozlámaný mandlový karamel.