Představujeme jeden z nejjednodušších receptů na těstoviny – krémové a pikantní Cacio e Pepe. Špagety jako nikdy předtím, připravte si je a budete příjemně překvapeni, jak dobře chutnají. Něco jiného, ale o to chutnějšího.

Co budeme potřebovat:
- 500 g špaget
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvě mletého černého pepře
- 3 lžíce másla
- 200 g sýru pecorino nebo parmazánu
- sůl
Jak budeme postupovat:
1. Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte špagety a vařte je na mírném ohni, dokud nebudou al dente.
2. Mezitím na pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a přidejte čerstvě mletý černý pepř. Když olej začne bublat, odstavte ho. Do pánve přidejte máslo a asi 3 až 4 lžíce vody, ve které se vařily špagety. Vraťte pánev na oheň.
3. Přidejte uvařené špagety, nastrouhané pecorino a lžíci oleje. Důkladně promíchejte a podle potřeby přidávejte po lžících vodu na špagety. Potřebujeme získat krémovou omáčku, která těstoviny pokryje a zároveň je dostatečně tekutá.
4. Omáčku osolíme a ihned podáváme.