Domů Recepty Recept na jablečný koláč z roku 1894

Recept na jablečný koláč z roku 1894

ZDROJwww.youtube.com

Natrhali jste si na zahradě domácí jablka a chcete je co nejlépe zužitkovat? Udělejte z nich domácí jablečný koláč. Jablečný koláč je ten nejúžasnější koláč pod sluncem. Když jsme byli malí, nemohli jsme ho dojíst, takový byl vynikající. Nebe v ústech. Vzpomeňte si na dětství a upečte si.

Recept na jablečný koláč z roku 1894
Zdroj: Einfache Rezepte

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 100 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 5 vajec
  • citronová kůra
  • 250 g mouky
  • 4 jablka

Pro zalití koláče:

  • 250 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce cukru

Jak budeme postupovat:

1. Máslo vložte do velké oválné mísy. Posypeme moučkovým cukrem a dobře promíchejte.
Přidejte vejce a přisypte zbytek moučkového cukru. Pak do misky nastrouhejte citronovou kůru.

Recept na jablečný koláč z roku 1894
Zdroj: Einfache Rezepte
recept na jablečný koláč z roku 1894
Zdroj: Einfache Rezepte

2. Odvažte mouku na kuchyňské váze a přidejte ji k ostatním přísadám v míse. Dobře promíchejte. Dostanete těsto.

recept na jablečný koláč z roku 1894
Zdroj: Einfache Rezepte

3. Těsto pěkně rozetřete na plech s pečicím papírem.

Recept na jablečný koláč z roku 1894
Zdroj: Einfache Rezepte

4. Jablka rozkrojte napůl a vydlabejte střed. Nakrájejte je na půlměsíčky a úhledně je položte na těsto na plechu.

recept na jablečný koláč z roku 1894
Zdroj: Einfache Rezepte
Recept na jablečný koláč z roku 1894
Zdroj: Einfache Rezepte

5. V jiné míse připravte zakysanou smetanu, přidejte vejce, skořici a cukr. Rozmixujte mixérem.

Nepřehlédněte:
Úžasný recept na zapečená kuřecí stehna s bramborem - tip na rychlý oběd

6. Naběračkou zalijte povrch jablek, až bude hladký.

Recept na jablečný koláč z roku 1894
Zdroj: Einfache Rezepte
Recept na jablečný koláč z roku 1894
Zdroj: Einfache Rezepte

7. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C.

8. Podávejte na talíři s velkou grácií a chutí.

Recept na jablečný koláč z roku 1894
Zdroj: Einfache Rezepte

9. Mějte dobrý pocit z toho, jak dobře jste to zvládli.

10. Nechte si chutnat!