Babiččin chutný koláč – spojení lahodných jablek a nadýchaného těsta

Máte doma spoustu zbylých jablek a nevíte, co s nimi? Vzpomeňte si na dětství, kdy vám babička pekla domácí jablečné koláče. Nebe v ústech. Zkuste je použít a upečte fantastický jablečný koláč. Zkuste to! S jablky nic nezkazíte! Domácí jablečný koláč je domácí jablečný koláč.

Babiččin chutný koláč spojení lahodných jablek a nadýchaného těsta
Zdroj: Einfache Rezepte

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru (1 hrnek)
  • špetka soli
  • 1 kus vanilkového lusku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 50 ml oleje na vaření (3 lžíce + 1 lžička)
  • 125 g jogurtu (½ šálku + 1 polévková lžíce)
  • 340 g univerzální mouky
  • 3-4 jablka
  • Máslo na vymazání pekáče

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si jablka, vykrojte jejich střed a nakrájejte je na půlměsíčky. Pak je dejte do velké oválné mísy.

babiččin chutný koláč – spojení lahodných jablek a nadýchaného těsta
Zdroj: Einfache Rezepte

2. V jiné míse si připravte vejce, přidejte cukr, kůru z vanilkového lusku a vyšlehejte mixérem. Přilijte olej a přidejte bílý jogurt. Pokračujte v míchání.

babiččin chutný koláč – spojení lahodných jablek a nadýchaného těsta
Zdroj: Einfache Rezepte
babiččin chutný koláč – spojení lahodných jablek a nadýchaného těsta
Zdroj: Einfache Rezepte

3. Na váhové stupnici odvažte hladkou mouku a přidejte prášek do pečiva. Do mísy s předchozími přísadami prosejte mouku. Dobře promíchejte a získáte těsto.

4. Plech o rozměrech 21×29 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Z každé strany ji protřepejte a dejte do ní těsto.

babiččin chutný koláč – spojení lahodných jablek a nadýchaného těsta
Zdroj: Einfache Rezepte
babiččin chutný koláč – spojení lahodných jablek a nadýchaného těsta
Zdroj: Einfache Rezepte

5. Rovnoměrně a úhledně naaranžujte jablka do vějíře.

babiččin chutný koláč – spojení lahodných jablek a nadýchaného těsta
Zdroj: Einfache Rezepte
Babiččin chutný koláč – spojení lahodných jablek a nadýchaného těsta
Zdroj: Einfache Rezepte

6. Pečte 40 minut na horní a dolní mřížce při 180 °C.

7. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je koláč upečený, pokud ano, vyjměte ho z trouby a posypte moučkovým cukrem.

Babiččin chutný koláč – spojení lahodných jablek a nadýchaného těsta
Zdroj: Einfache Rezepte

8. Servírujte ho na talíři s láskou a se skvělým pocitem, jak jste ho zvládli.

VIDEO NÁVOD: