Aromatická polévka pro zahřátí duše i těla. Lahodná, krémová a velmi chutná. Neváhejte a okamžitě ji připravte! Nebudete litovat.
Co budeme potřebovat:
- 2 lžíce másla
- 1 ks menší cibule
- 10 stroužků česneku
- 4 ks menších brambor
- 1 litr zeleninového vývaru
- 250 ml 30% smetany
- sůl, mletý černý pepř, kmín, tymián – podle chuti
Krutony:
- staré pečivo
- 2 PL olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Na másle osmahneme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín, černý pepř a na kostičky nakrájené brambory. Chvíli smažte a zalijte vývarem. Nechte vařit asi 20 minut.
2. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C. Těsto nakrájejte na malé kostičky a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem a pečte v troubě, dokud není pečivo pěkně křupavé a hnědé (6-8 minut).
3. Polévku stáhněte z ohně, rozmixujte tyčovým mixérem a přiveďte zpět k varu. Přilijte smetanu, přidejte tymián a krátce povařte. Podávejte s křupavými krutony.