Borůvkový cheesecake s bílou čokoládou

Čerstvé borůvky doplňují jemný čokoládovo-sýrový krém na křupavé kůrce. Perfektní! Skvělý a jedinečný cheesecake, který se výborně hodí k lahodné kávě a skvělému nápoji. Určitě si ho udělejte!, budete příjemně překvapeni.

Borůvkový cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g másla
  • 1 lžíce javorového sirupu

Krém:

  • 500 g Mascarpone
  • 200 g bíla čokoláda
  • 150 g práškový cukr
  • 3 PL hladká mouka
  • 250 ml kyselá smetana
  • 2 KL vanilkový extrakt
  • 3 ks vejce
  • 200 g čerstvé borůvky

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Dno dortové formy (průměr 26 cm) vyložte pečicím papírem.

2. Sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu nebo válečkem na těsto a v míse je smíchejte s rozpuštěným máslem a javorovým sirupem. Mokré sušenky vyrovnejte na dno formy a rukama je přitlačte.

3. Všechno smíchejte v tomto pořadí: Mascarpone, rozpuštěnou čokoládu, cukr, mouku, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Nakonec při nízkých otáčkách přidejte jedno po druhém vejce a znovu dobře vyšlehejte.

4. Krém nalijte do sušenkové formy, navrch rozložte borůvky a pečte 35 až 40 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout a uložte do chladničky, nejlépe přes noc.