Nepečený hroznový cheesecake – Skvělá volba pro úžasný cheesecake

Netradiční tvarohový koláč, ve kterém se snoubí jemnost smetanového sýra a svěžest bílých hroznů. Pokud jste to ještě nevyzkoušeli, teď je ten správný čas. Jemný a velmi chutný cheesecake.

Nepečený hroznový cheesecake! Skvělá volba pro úžasný cheesecake
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 200 g kukuřičných lupínků
  • 100 g másla

Krém:

  • 500 g Mascarpone
  • 5 lžíce moučkového cukru
  • 500 ml smetana na šlehání
  • 3 plátky želatiny
  • 2 hrsti bílých hroznů
  • 2 lžíce krystalový cukr

Pro dekoraci:

  • bílé hrozno, lístky máty

Jak budeme postupovat:

1. Kukuřičné lupínky rozemelte v kuchyňském robotu a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Pískovou směs vtlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem (24 cm).

2. V míse smíchejte mascarpone a cukr a promíchejte pouze lžící – nešlehejte. V jiné větší míse ušlehejte smetanu do hladka a do šlehačky zašlehejte oslazené mascarpone. Krém uchovávejte v chladničce.

3. Želatinové plátky namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Mezitím v hrnci zahřejte celé čerstvé hrozny, cukr a asi dvě lžíce vody. Pomalu zahřívejte na mírném ohni a jednotlivé bobule rozmačkejte vidličkou. Několik minut povařte, přeceďte přes síto a do ještě horkého hroznového sirupu vmíchejte vymačkané plátky želatiny, dokud se zcela nerozpustí.

4. Hroznový sirup vmíchejte do krému a navrstvěte ho na připravený korpus. Urovnejte a dejte do chladničky alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc.

5. Před podáváním ozdobte bobulemi nebo celým hroznem a lístky máty.