Ořechový zákusek s jemným krémem – Lahodná tečka za odpolední kávou!

Milovníci ořechových dezertů, rychle sem! Dnešní smetanový dezert je přesně pro vás. Konkrétně si společně přichystáme ořechový zákusek s jemným krémem. Už z názvu se vám může zdát, že příprava této ořechové mňamky bude nad vaše síly. Opak je pravdou, příprava je opravdu jednoduchá, a navíc vám to zabere jen pár desítek minut, což je také velice velké plus.

Zbíhají se vám už sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento lahodný smetanový dezert s luxusním ořechovým základem!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na výborný ořechový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: kolaci.biz

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento kakaový zákusek!


Výborný recept na ořechový zákusek:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 80 g cukru krystal
  • 100 g mletých ořechů
  • 100 g nadrcených piškotů
  • 5 vaječných bílků
  • 2 žloutky
  • 50 ml oleje
  • 1 lžičku prášku do pečiva

krém:

  • 3 žloutky
  • 2 balení zlatého klasu (originální krémový prášek s vanilkovou příchutí)
  • 5 lžic cukru krystal
  • 700 ml mléka
  • 100 g másla
  • 300 ml smetany ke šlehání

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si z bílků vyšleháme tuhý sníh s polovinou cukru (určený na těsto). Ve vedlejší míse ušleháme žloutky se zbytkem cukru. Přidáme olej, prášek do pečiva, rozemleté ořechy a nadrcené piškoty. Důkladně promícháme a opatrně přidáme bílkový sníh.

2) Směs navrstvíme na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem. Ideální rozměry plechu jsou 40×28. Pečeme při 180 stupních zhruba 8-10 minut. Po vychladnutí podélně rozřízneme na 2 poloviny.

3) Pokračujeme krémem. Mléko si dáme na mírný plamen a vaříme. Jakmile se nám mléko začne vařit, odstavíme. Postupně přidáváme zlatý klas, žloutky a cukr. Důkladně promícháme a opět vrátíme na mírný plamen. Stále mícháme, dokud nám směs nezhoustne.

4) Máslo si našleháme a po lžičkách jej vmícháme už do vychladlého krému. Smetanu si také vyšleháme do tuhé šlehačky.

5) Na první plát těsta navrstvíme pudinkový krém. Následuje druhý plát těsta. A na vrch ušlehaná šlehačka. Můžeme zvolit i druhý postup kdy těsto nebudeme řezat na 2 poloviny ale ponecháme si jeden vyšší plát těsta, na který navrstvíme krém a na krém šlehačku. Můžeme přizdobit nastrouhanou čokoládou či zbylými ořechy. Na úplný závěr vložíme do lednice ideálně přes noc.