Domů Recepty Dýňová polévka s červenou čočkou – Barevná polévka, nebe v ústech

Dýňová polévka s červenou čočkou – Barevná polévka, nebe v ústech

Rychlá, krásně barevná polévka, která zahřeje a pohladí po duši. Pokud máte doma domácí dýni ze zahrady ( nemusí byt len domácí), tak vám nabízíme skvělou a velmi chutnou dýňovou polévku s čočkou. Má jemnou a lahodnou chuť. Vyzkoušejte a uvidíte sami, jakou má úžasnou chuť! K dochucení můžete použít také chilli.

Dýňová polévka s červenou čočkou! Barevná polévka, nebe v ústech
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 1 ks menší dýně (hokkaido, máslový ořech…)
  • 1/2 šálku červené čočky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 ks čerstvého zázvoru (asi 3 cm kousek)
  • sůl, černý pepř, chilli – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Dýni oloupeme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky.

2. Čočku propláchněte pod tekoucí vodou.

3. Ve velkém hrnci osmahněte na oleji nadrobno nakrájenou cibuli.

4. Když je měkká, přidejte rozdrcený česnek, zázvor, kari a minutu restujte.

5. Podle potřeby přidejte cibuli, zázvor a kari. Poté do hrnce přidejte dýni a čočku a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem.

6. Přikryjte hrnec a vařte na mírném ohni asi půl hodiny.

7. Když jsou dýně a čočka uvařené, rozmixujte polévku ponorným mixérem, dokud nebude krémová.

Nepřehlédněte:
Velmi chutná roláda z mletého masa se sýrem, šunkou a vejce - připravte si tento rychlý oběd

8. Přiveďte k varu a vařte ještě minutu, přičemž celou polévku dochuťte solí, pepřem a pro ty, kteří mají rádi pálivé, trochou chilli.