Marocká hrstková polévka – Vynikající a velmi chutná

Díky zahuštěné rýži vás zasytí na dlouhou dobu, což z něj dělá ideální volbu jako samostatný chod. Je tak hustá a sytá, že ani nepotřebujete druhý chod. Zasytí vás na celý den. Můžete podávat s čerstvou křupavou bagetou. Svěží barva polévky mluví za vše! Určitě vám bude chutnat a budete dělat častěji. Pokud máte rádi chilli, můžete si dochutit.

Marocká hrstková polévka! Vynikající a velmi chutná
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 1 šálek polévkové směsi
  • 1 šálek suchého ciceru
  • 1 šálek rýže
  • 1 ks cibule
  • 1 ks celeru (menší)
  • 2 ks mrkve
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 ks bobkového listu
  • 1/2 lžíce mletý černý pepř
  • 1/2 lžíce drceného kmínu
  • 1/2 lžíce sušeného zázvoru
  • 1 hrst petrželky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • chilli – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Cizrnu a skřipce namočte předem podle návodu na obalu.

2. Propláchněte cizrnu a vařte ji asi 15 minut. Přidejte opláchnutou směs skřipců a vařte.

3. Mezitím očistěte a nakrájejte cibuli, zelí a celer. V samostatném hrnci osmahněte cibuli na rozpáleném oleji dozlatova, přidejte celer a mrkev a všechno koření. Chvíli smažte a přidejte propláchnutou rýži, nakrájená dušená rajčata bez kůže a vodu. Přikryjte a vařte, dokud všechny ingredience nezměknou.

4. Měkké luštěniny přidejte do hrnce k změklé rýži a společně vařte.

5. Vmíchejte jíšku (mouka, olej) a přidejte nasekanou petrželku.

6. Pokud máte rádi pikantní polévku, můžete ji na závěr dochutit chilli papričkou.