Díky zahuštěné rýži vás zasytí na dlouhou dobu, což z něj dělá ideální volbu jako samostatný chod. Je tak hustá a sytá, že ani nepotřebujete druhý chod. Zasytí vás na celý den. Můžete podávat s čerstvou křupavou bagetou. Svěží barva polévky mluví za vše! Určitě vám bude chutnat a budete dělat častěji. Pokud máte rádi chilli, můžete si dochutit.
Co budeme potřebovat:
- 1 šálek polévkové směsi
- 1 šálek suchého ciceru
- 1 šálek rýže
- 1 ks cibule
- 1 ks celeru (menší)
- 2 ks mrkve
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce kurkumy
- 1 ks bobkového listu
- 1/2 lžíce mletý černý pepř
- 1/2 lžíce drceného kmínu
- 1/2 lžíce sušeného zázvoru
- 1 hrst petrželky
- 1 lžíce hladké mouky
- chilli – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Cizrnu a skřipce namočte předem podle návodu na obalu.
2. Propláchněte cizrnu a vařte ji asi 15 minut. Přidejte opláchnutou směs skřipců a vařte.
3. Mezitím očistěte a nakrájejte cibuli, zelí a celer. V samostatném hrnci osmahněte cibuli na rozpáleném oleji dozlatova, přidejte celer a mrkev a všechno koření. Chvíli smažte a přidejte propláchnutou rýži, nakrájená dušená rajčata bez kůže a vodu. Přikryjte a vařte, dokud všechny ingredience nezměknou.
4. Měkké luštěniny přidejte do hrnce k změklé rýži a společně vařte.
5. Vmíchejte jíšku (mouka, olej) a přidejte nasekanou petrželku.
6. Pokud máte rádi pikantní polévku, můžete ji na závěr dochutit chilli papričkou.