Dýně, česnek a petržel se spojí v ty nejlepší špagety, jaké jste kdy ochutnali. Něco neobvyklého a velmi chutného. Jakmile to jednou vyzkoušíte, budete příjemně překvapeni.
Co budeme potřebovat:
- 1 ks špagetová dýně
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 hrst petrželky
- 2 hrsti strouhaného parmazánu
- sůl, mletý černý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Ostrým velkým nožem opatrně odkrojte malý kousek z horní a spodní části dýně a podélně ji rozřízněte napůl. Vydlabejte semínka z vnitřku, která můžete uchovat a později upéct. Vnitřek dýně pokapejte olejem, osolte a opepřete.
3. Půlky dýní položte slupkou nahoru na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě asi 35 až 40 minut.
4. Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, čerstvě mletý černý pepř a trochu soli. Krátce osmahněte a dejte stranou.
5. Po upečení dýni otočte a vidličkou vydlabejte měkkou dužinu, abyste vytvořili dýňové špagety. Přendejte špagety do mísy a pokračujte ve vydlabávání, dokud nezůstane jen slupka.
6. Dýňové špagety v míse promíchejte s ochuceným olejem z pánve, parmazánem a nasekanou petrželkou. Křehké špagety lze podávat ve slupkách, které slouží jako krásné přírodní misky.