Pečené špagety – Vynikající a lahodné

Dýně, česnek a petržel se spojí v ty nejlepší špagety, jaké jste kdy ochutnali. Něco neobvyklého a velmi chutného. Jakmile to jednou vyzkoušíte, budete příjemně překvapeni.

Pečené špagety! Vynikající a lahodné
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 1 ks špagetová dýně
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrst petrželky
  • 2 hrsti strouhaného parmazánu
  • sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Ostrým velkým nožem opatrně odkrojte malý kousek z horní a spodní části dýně a podélně ji rozřízněte napůl. Vydlabejte semínka z vnitřku, která můžete uchovat a později upéct. Vnitřek dýně pokapejte olejem, osolte a opepřete.

3. Půlky dýní položte slupkou nahoru na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě asi 35 až 40 minut.

4. Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, čerstvě mletý černý pepř a trochu soli. Krátce osmahněte a dejte stranou.

5. Po upečení dýni otočte a vidličkou vydlabejte měkkou dužinu, abyste vytvořili dýňové špagety. Přendejte špagety do mísy a pokračujte ve vydlabávání, dokud nezůstane jen slupka.

6. Dýňové špagety v míse promíchejte s ochuceným olejem z pánve, parmazánem a nasekanou petrželkou. Křehké špagety lze podávat ve slupkách, které slouží jako krásné přírodní misky.