Jak probíhá montáž screenových rolet?

Zvažujete pořízení venkovního stínění a volba vám padla na screenové rolety? Kromě zhodnocení všech pro a proti je dobré si také dopředu zjistit, jak vypadá samotná montáž rolet.

jak probíhá montáž screenových rolet?
Zdroj: Minirol

 

Instalace screenových rolet je oproti jiným typům venkovního stínění velmi jednoduchá a obejdete se i zcela bez zásahů do fasády. V případě, že bydlíte v podnájmu nebo z nějakého důvodu zkrátka nechcete vrtat do zdi, stanou se pro vás volbou číslo jedna.

Instalace hotová raz dva

Základem je prvotní správné zaměření velikosti oken a rámů, na které se screeny umísťují. Jakmile jsou screenové rolety vyrobeny, jejich samotná montáž probíhá velmi rychle. Už za jedno dopoledne se tak můžete radovat z nového stínění.

  • Nejprve si řemeslníci připraví krycí box a vodicí lištu, ve které se screeny budou pohybovat.
  • Druhým krokem je připevnění jednotlivých prvků k rámu oken. V případě stínění do dveří či pergoly tyto dvě součástky rovnou zkompletují dohromady a následně se celá konstrukce připevní do rámu.
  • Pokud chcete screenové rolety na dálkové ovládání, nyní přichází čas na připojení stínění do elektrické sítě.
  • Nyní se vzhled stínění dokončí nasazením bočních krytů.
  • Posledním krokem je testování, zdali vše funguje, jak má. 
jak probíhá montáž screenových rolet?
Zdroj: Minirol

Montáž byste zvládli i sami – raději to však nechte na odbornících

Jak vidíte, montáž screenových rolet není žádná velká věda. I přesto však tuto práci raději nechejte na zkušených řemeslnících dodavatelské firmy. „Rolety Minirol nejen, že vyrábíme na míru, ale součástí dodávky je i jejich kompletní instalace. Zajistíme tím odbornou přípravu výrobku pro jeho bezchybný chod i spokojeného zákazníka,” vysvětluje Josef Chalupa, marketingový ředitel společnosti Building Shutter Systems, která se specializuje na výrobu venkovního stínění. Neodbornou instalací screenových rolet byste mohli navíc výrobek poškodit. Na něj se pak už nevztahuje případná reklamace.

Výběr barev podle vašeho gusta

Jak vidíte, screenové rolety jsou velmi praktické a vhodné kamkoliv, kde potřebujete regulovat množství světla. Tušili jste však, že mimo konkrétní typ stínění si můžete vybrat i jejich barvu? Žlutá, hnědá, černá nebo výrazná zelená? Výrobci stínění do oken dnes nabízí nepřeberné množství odstínů. Je jen na vás, jestli clony sladíte s fasádou a okenními rámy, nebo jim vyberete kontrastní barvu, která se stane zajímavým doplňkem exteriéru.

jak probíhá montáž screenových rolet?
Zdroj: Minirol

Manuální, či elektrické ovládání?

U všech tří možností si dopředu promyslete, jestli toužíte po elektrickém, či manuálním pohonu rolet. U automatického ovládání je totiž potřeba vytvořit skrze zeď otvor, kterým povedou do domu kabely pro přívod napájení. 

Už tušíte, které řešení se pro vás hodí nejvíce? Máte-li k jednotlivým možnostem dodatečné otázky, kontaktujte přímo některého z výrobců venkovního stínění. Právě oni jsou ti nejpovolanější na jejich zodpovězení.