Zbylo Vám doma mleté maso? Mleté maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Připravte své rodině tyto měkké a nadýchané karbanátky s vynikající omáčkou, které si lze připravit s Vaší oblíbenou přílohou. Šťouchané brambory nebo hranolky jsou skvělou volbou.
Recept na měkké a nadýchané karbanátky:
Co budeme potřebovat:
- rýže – 130 g
- mleté maso – 500 g
- cibule – 100 g
- mrkev – 100 g
- česnek – 3 stroužky
- vejce – 1 ks
- sůl – 15 g
- černý pepř – 5 g
Na omáčku:
- rajčatová pasta – 50 g
- zakysaná smetana – 50 g
- sůl – 10 g
- černý pepř – 3 g
- olej – 20 ml
- sladká paprika – 15 g
- voda – 150 ml
Jak budeme postupovat:
1) Mleté maso si dáme do mísy, přidáme rýži, nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, vejce, sůl, česnek, pepř a vše promícháme.
2) Z takto připravené směsi vytvarujeme kuličky, které uložíme do zapékací mísy vedle sebe.
3) Rajčatovou pastu si smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme olej, sladkou papriku, sůl, pepř a promícháme. Nakonec přidáme i vodu, sladkou papriku a promícháme.
4) Takto připravenou směs nalijeme k masovým kuličkám a dáme do trouby na 1 hodinu při 180 stupních.
5) Podáváme s oblíbenou přílohou. Přejeme Vám dobrou chuť.
VIDEO NÁVOD NA MĚKKÉ A NADÝCHANÉ KARBANÁTKY:
Doporučujeme také – Šneci z mletého masa, které si každý oblíbí – připravte si je co nejdříve