Kávové želé – jednoduchý dezert z dalekého východu

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, krok za krokem vám představíme skvělý recept na další skvělý a jednoduchý dezert z dalekého východu – delikátní kávové želé.

Kávové želé! Jemné, velmi chutné a originální
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kávové želé

Co budeme potřebovat:
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 600 ml vody
  • 5 lžic cukru
  • 3 g agar prášek

Jak budeme postupovat:

1. V hrnci rozmíchejte želírovací prášek ve vodě a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přidejte cukr a kávu, míchejte, dokud se nerozpustí, a vařte asi 2 minuty.

2. Kávovou směs nalijte do sklenic. Pokud se na povrchu objeví vzduchové bubliny, odstraňte je lžící. Nechte vychladnout v lednici.

3. Před podáváním ozdobte šlehačkou a kávovými zrny.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Jemný dort na nadýchaném piškotovém korpusu s vrstvou želé a pudinkovým krémem.