Recept na vynikající piškotový dort s tvarohem a jahodami!

Pokud vás už pečení omrzelo a rádi byste vyzkoušeli něco nového, pak je tento recept přesně pro vás! Konkrétně to dnes bude nepečený jahodový dort s tvarohem a piškotem!

Tato mňamka je tedy nepečená, což je trochu nevýhodou, jelikož je zapotřebí aby nám dort hezky ztuhnul pár hodin v lednici. O to víc si jej ale poté vychutnáte. Recept na piškotový dort vás jistě osloví svou velice snadnou a rychlou přípravou. Hotovo jej máte za pár desítek minut a zvládne to téměř každý! Jak už jsme ale zmínili, je třeba dort ponechat chvíli v lednici. Základem jsou piškoty a také výborný tvarohový krém. Vrch je posetý jahodami, které jsou zalité výbornou želatinou.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento Famózní piškotový dort s jahodami a tvarohem.

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na piškotový dort s jahodami
Zdroj: humormagazin.com

Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento slaný štrůdl!


Výborný recept na nepečený dort s jahodami:

Co budeme potřebovat:

  • malá vanička jahod
  • želatina
  • 500 g tvarohu
  • 8 PL cukru krystal
  • 3 sáčky van. cukru
  • balíček piškotů

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si formu (zapékací mísu), kterou jsme si zvolili vyložíme potravinářskou folií. Na dno na skládáme pokrájené jahody.

2) Podle návodu si rozpustíme želatinu. V druhé misce si rozmícháme tvaroh s cukrem a také vanilkovým cukrem. Důkladně promícháme. Můžeme použít ruční šlehač.

3) Jahody si zalijeme naší želatinou a formu (zapékací mísu) umístíme na pár desítek minut do lednice.

4) Jakmile mísu vyndáme, tak do ní navrstvíme náš tvarohový krém a hezky si jej uhladíme.

5) V dalším kroku na náš krém navrstvíme piškoty. Rovnoměrně rozprostřeme. Poté zakryjeme potravinářskou folií a na několik hodin umístíme do lednice aby nám dort hezky ztuhnul.

6) Jakmile nám tato doba uplyne, tak dort z lednice vytáhneme a vyklopíme jej vzhůru nohama. Tím pádem jahodová vrstva bude nahoře.