Pravý řecký salát – dokonalé spojení zeleniny, oliv a fety

Tento pravý řecký salát je dokonalé spojení zeleniny, extra velkých oliv a fety v jednom z nejznámějších salátů.

Skutečný řecký salát! Letný čerstvý salát
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pravý řecký salát

Co budeme potřebovat:
  • 1 ks menší červená cibule
  • 300 g cherry rajčat
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 ks zelené papriky
  • 10 ks extra velkých oliv (Kalamata)
  • 200 g sýra Feta
  • 1 hrst bazalky
  • 1 hrst oregana
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 špetka čerstvě mletého černého pepře

Jak budeme postupovat:

1. Cibuli nakrájejte na tenké proužky a namočte do vody se lžící bílého vinného octa. Nechte odstát, dokud nenakrájíte ostatní zeleninu.

2. Zeleninu omyjte. Cherry rajčátka osolte a vložte do salátové mísy. Okurku oloupejte, podélně rozpulte, nakrájejte na tenké půlměsíčky a přidejte do mísy. Papriky očistěte, nakrájejte na tenké plátky a přidejte je do mísy. Rukama vymačkejte šťávu z marinované cibule a přidejte ji k ostatní zelenině.

3. Zeleninu zalijte olejem a lžící octa, přidejte nasekané bylinky, špetku pepře a promíchejte. Uspořádejte je na talíře/misky, přidejte olivy a rozdrobenou fetu. Ještě jednou lehce pokapejte olejem a ozdobte celými lístky bylinek. Podávejte například s čerstvým chlebem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Určitě Vás zaujme: Stařecké jazyky – pikantní a lahodný pokrm z mletého masa a zeleniny.