Brikety Rekord – seznamte se!

Zkusili jste už různé klasické způsoby topení, ale pořád máte pocit, že to není ono? A znáte uhelné brikety? Vyzkoušejte tyto specifické krychličky různých velikostí a tvarů.

brikety rekord – seznamte se!
Zdroj: Freepik

Uhelné brikety REKORD

Jednou ze stálic na našem trhu s pevnými palivy jsou uhelné brikety Rekord. Je to vysoce kvalitní palivo. Briketa je vyrobena z vybraného, sušeného, mletého a lisovaného hnědého uhlí. A to bez přidaného pojiva či chemie. Proto je toto palivo šetrným produktem. Uhelné brikety se vyrábějí v Německu.

Proč se uhelné brikety nevyrábí u nás?

Existují dva základní důvody, proč tomu tak je. Jedním z nich jsou velmi vysoké investiční náklady. Tím druhým důvodem je potřeba náročných parametrů surového hnědého uhlí, které se u nás vyskytuje v omezeném množství. V Německu jsou hnědouhelné brikety vyráběny dvěma energetickými společnostmi – Rekord a Heizprofi (dříve Union).

Uhelné brikety a jejich výhody

První výhodou je jejich dlouhodobé spalování a udržení tepla po dobu několika hodin. Chcete-li zajistit konstantní teplotu v domě, měli byste brikety dávat ne příliš často, např. přikládat každé tři hodiny. Kromě toho je to čisté palivo v procesu spalování. To znamená, že nekouří a nezpůsobuje kontaminaci topného zařízení.

Další výhodou je, že se mohou použít v mnoha tradičních topných zařízeních jako jsou kachlová kamna a uhelné kuchyně. V kombinaci se dřevem jimi lze topit i v moderních krbech a kamnech ústředního topení. Brikety z hnědého uhlí se snadno vznítí, proto se řiďte pravidly uskladnění a použití.

Způsob použití uhelných briket

Nelze popřít, že uhelné brikety z hlediska výhřevnosti (průměr 20 MJ / kg) ztrácejí na černé uhlí (průměr 26 MJ / kg). To je důvod, proč jsou brikety ideální pro střední zimy, kdy není velký mráz. Lze je také využít pro ovlažení obydlí v přestupných měsících, kdy není potřeba intenzivně topit.

A co velmi chladné zimy?

Při vytápění domu touto komoditou stojí za to používat uhelné brikety a uhlí současně. Například pro topnou sezónu nakoupíte 2 tuny uhelných briket a 2 tuny uhlí. Díky tomu získáte optimální řešení pro teplo domova. Při lehké zimě (venkovní teplota do cca – 5 °C) vytopte dům briketami – nebudete tak mít v domě příliš vysokou teplotu a nemusíte často “házet palivo do kamen”, tzn. šetříte čas.

Díky tomuto řešení také šetříte peníze, protože brikety jsou levnější než uhlí. Mimochodem, ulevujete také kotlu a bezprostřednímu okolí, protože při spalování briket nevzniká těžký kouř. Naopak během kruté zimy vytopte dům uhlím.

V jaké formě se REKORD brikety vyrábí?

Podle délky se vyrábí uhelné brikety REKORD 4  = 107 mm a brikety REKORD 7  = 178 mm. Tloušťka briket je 40 – 44 mm. Balené jsou pak po 10 kg ve fólii, nebo v papírové tašce. Ocelová páska se používá nejčastěji u balení po 25 kg.

Dejte šanci méně známým uhelným briketám na topení a uvidíte, že si získají vaši oblibu. Objednat si je můžete i z pohodlí domova prostřednictvím internetu. Neztrácejte čas a udělejte si zásobu již dnes.