Přinášíme Vám další skvělý recept, který si zamilují děti i dospělí. Jedná se o tento ovocný skvost, na který Vám stačí tři broskve, 200 g tvarohu a 3 vejce. Výsledek je neskutečný a provoní Vám celou kuchyni. Skvěle se hodí k odpolední kávě či přátelskému posezení s přáteli nebo rodinou.
Pojďme se podívat na tento famózní zákusek s jednoduchou a rychlou přípravou, který si zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Do komentářů nám dejte vědět, jestli jste už tento zákusek vyzkoušeli nebo jestli se teprve chystáte. Tak jdeme na to.
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 200 g jemného tvarohu + 50 g zakysané smetany (pokud nemáte, dá se nahradit i 250 g másla nebo pomazánkovým máslem)
- 150 gramů kr. cukru
- 1 bal. prášku do pečiva
- 300 gramů hladké mouky
- 3 broskve (případně jiné ovoce)
Jak budeme postupovat:
1) Tvaroh důkladně promícháme se zakysanou smetanou, aby vznikla jednotná směs. Pokud nemáte tvaroh a smetanu, tak lze použít máslo nebo pomazánkové máslo, riccota, případně jen 250 g tvarohu.
2) Vejce si vyšleháme s cukrem do pěny – šlehejte čím déle (i 10 minut) aby byla konzistence opravdu nadýchaná. Přidáme tvarohovou směs a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme špachtlí prosátou mouku s práškem do pečiva a vymícháme jednotné těsto.
3) Těsto navrstvíme do formy (24 cm), kterou jsme si předem vymastili a vysypali moukou. Na těsto uložíme plátky broskví a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 40 minut – ale tato doba je opravdu jen přibližná, koláč je třeba sledovat a když je zlatavý a pěkně naroste, je třeba ho vyjmout.
4) Nakonec jen posypeme práškovým cukrem.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na tvarohovou roládů.
Zdroj receptu: blog.giallozafferano.it