Čas od času mají všichni muži a chlapci neodolatelnou chuť na pořádný kus masa. Správná hospodyňka se vždy snaží, aby jídlo chutnalo trochu jinak. Pokud i vy hledáte inspiraci v této oblasti, vyzkoušejte tento recept na vepřové pečené obalené v zelí se slaninou. Celková chuť vás jistě velmi příjemně překvapí. Není to nic těžkého, je to jen krkovice obalená zelím, ale výsledek je opravdu vynikající. Vyzkoušejte. Tento recept se jistě stane vaším oblíbeným.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vepřové pečené obalené v zelí na jednom plechu
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřová krkovice
- velká cibule
- 1 kg kysaného zelí
- slanina
- 2-3 lžíce oleje
- koření: sůl, pepř, vegeta, česnek
Jak budeme postupovat:
1) Slaninu opečte a maso nakrájejte tak, aby bylo rozděleno na plátky, ale ne až do konce. Mezery vyplňte pepřem
2) Cibuli naskládejte mezi plátky masa a nechte ji přes noc odpočinout. Vymažte zapékací misku olejem.
3) Připravte si zelí a vložte ho na dno zapékací mísy. Vložte maso a do mezer přidejte ještě trochu zelí.
4) Maso pokryjte slaninou a poté poslední vrstvou zelí tak, aby bylo dobře obalené.
5) Misku uzavřete a pečte 2 hodiny v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Podávejte s přílohami podle chuti.
Sdílejte tento recept i svým přátelům a inspirujte se dalším super receptem na karbanátky s mletým masem a zelím.