Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Tato zapečená vepřová roláda plněná bramborami Vás okouzlí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové maso
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky papriky
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/4 čajové lžičky šalvěje
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 česnekového prášku
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Očištěnou cibuli nakrájejte na půlměsíčky. Připravte si pánev potřenou olejem a přidejte cibuli. Smažte ji.
2. Připravte si vepřové maso. Rozřízněte na tři čtvrtiny tak, aby mezi nimi byly mezery.
3. V malé misce si připravte olej, sůl, papriku, černý pepř, šalvěj, tymián a česnekový prášek. Vše smíchejte štětcem.
4. Potřete vepřové maso dresinkem mezi mezerami na každé straně.
5. Brambory oloupejte, rozkrojte na poloviny, potřete olejem, osolte a opepřete. Přidejte oregano. Vložte brambory mezi mezery v mase a vložte do pánve s cibulí.
6. Roládu pečte 45 minut při teplotě 200 °C. Přikryjte je víkem.
7. Po uplynutí 45 minut zkontrolujte, zda je roláda upečená, a pokud ano, vyjměte ji z trouby a posypte petrželkou.
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=bdoTuX1v2IU