Hledáte inspiraci na nějakou tu slanou pochutinu? Rádi byste vyzkoušeli něco nového? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme fantastický slaný dezert z kynutého těsta a skvělé sýrové náplně! Příprava této dobroty je díky přiloženému foto receptu a video návodu velice snadná a časově nenáročná! Tento pokrm je také skvělým tipem na pohoštění pro oslavy a večírky.
Oslovili jsme vás touto slanou pochoutkou? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tuto netradiční domácí pizzu, kterou si celá rodina ihned zamiluje!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto čokoládovou pěnu!
Výborný recept na sýrové slunce:
Co budeme potřebovat:
- 200 ml mléka
- 500 g hladké mouky
- 10 g cukru
- špetku soli
- 10 g droždí
- 2 vejce
- 30 ml oleje
- 100 g salámu
- 150 g mozzarelly
- 50 g rajčatového pyré
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme mléko, cukr a droždí. Důkladně promícháme a necháme 15 minut pod utěrkou odpočívat.
2) Po 15 minutách přidáme olej, sůl a vejce. Opět promícháme
3) Nyní přidáme a mouku a vypracujeme si hezké hladké těsto.
4) Pod utěrkou necháme 30 minut kynout.
5) Jakmile nám těsto nakyne, tak si jej rozvalíme na pomoučněném vále. Následně umístíme na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem.
6) Nařízneme na 5 částí. Na každý jednotlivý dílek si naneseme salám a strouhaný sýr.
7) Nyní si vytvoříme jakousi kapsu. Kraje si důkladně uhladíme aby nám sýr a salám nevypadli.
8) Doprostřed naší pizzy nalijeme rajčatové pyré.
9) Pyré si posypeme strouhaným sýrem a každou jednotlivou kapsu si pomažeme rozšlehaným vejcem.
10) Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut.