Rychlá letní smetanová bublanina s broskvemi a ostružinami

Léto s sebou přináší čerstvé ovoce, které je výborné samo o sobě, ale ještě lepší je v jednoduchém a rychlém koláči, kterým tato smetanová bublanina s broskvemi a ostružinami rozhodně je. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.

rychlá letní smetanová bublanina s broskvemi a ostružinami
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Smetanová bublanina s broskvemi a ostružinami

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks vejce
  • 150 g cukr krystal
  • 120 g olej
  • 200 g zakysaná smetana
  • 260 g polohrubá mouka
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • 1 špetka sůl

Ještě potřebujeme:

  • 3 ks tvrdší broskve
  • 100 g ostružiny
  • trochu moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. V míse šlehejte celá vejce s cukrem, dokud se cukr nerozpustí do světlé pěny.

2. Přilijte olej, přidejte zakysanou smetanu a mléko a šlehejte do hladka.

3. Do tekuté směsi prosejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli a vyšlehejte hladké těsto.

4. Malý hluboký plech (35×25 cm) nebo pečicí misku vyložte pečicím papírem a nalijte do něj těsto.

5. Přidejte broskvové měsíčky a ostružiny, které jste obalily v moučkovém cukru (aby neklesly ke dnu), a vložte koláč do trouby vyhřáté na 170 °C na 35 až 40 minut.

6. Bublaninu nechte chvíli vychladnout, posypte ji moučkovým cukrem a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Určitě Vás zaujme: Fantastická bábovka s tvarohovou náplní a broskvemi – Snadná a rychlá příprava!