Léto s sebou přináší čerstvé ovoce, které je výborné samo o sobě, ale ještě lepší je v jednoduchém a rychlém koláči, kterým tato smetanová bublanina s broskvemi a ostružinami rozhodně je. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smetanová bublanina s broskvemi a ostružinami
Co budeme potřebovat:
- 3 ks vejce
- 150 g cukr krystal
- 120 g olej
- 200 g zakysaná smetana
- 260 g polohrubá mouka
- 1 balíček prášek do pečiva
- 1 špetka sůl
Ještě potřebujeme:
- 3 ks tvrdší broskve
- 100 g ostružiny
- trochu moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. V míse šlehejte celá vejce s cukrem, dokud se cukr nerozpustí do světlé pěny.
2. Přilijte olej, přidejte zakysanou smetanu a mléko a šlehejte do hladka.
3. Do tekuté směsi prosejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli a vyšlehejte hladké těsto.
4. Malý hluboký plech (35×25 cm) nebo pečicí misku vyložte pečicím papírem a nalijte do něj těsto.
5. Přidejte broskvové měsíčky a ostružiny, které jste obalily v moučkovém cukru (aby neklesly ke dnu), a vložte koláč do trouby vyhřáté na 170 °C na 35 až 40 minut.
6. Bublaninu nechte chvíli vychladnout, posypte ji moučkovým cukrem a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Určitě Vás zaujme: Fantastická bábovka s tvarohovou náplní a broskvemi – Snadná a rychlá příprava!