Pečené bramborové krokety s brynzou – netradiční příloha či delikátní snack

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečené bramborové krokety s brynzou. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodná ideální příloha nebo chutná svačinka.

pečené bramborové krokety s brynzou – netradiční příloha či delikátní snack
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Pečené bramborové krokety s brynzou

Co budeme potřebovat:

  • 500 g vařené brambory
  • 120 g brynza
  • podle chuti sůl

Na obalování:

  • 100 g hladká mouka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 ks vejce
  • 100 g strouhanka
  • 1 PL slunečnicový olej
  • 1/2 ČL uzená paprika

Jak budeme postupovat:

1. Brambory uvařte, lehce osolte, rozmačkejte a nechte vychladnout.

Náš tip: Aby se s nimi lépe pracovalo, můžete přidat trochu másla nebo kapku mléka či smetany.

2. Na obalení smíchejte ve třech miskách hladkou mouku, lehce osolenou a okořeněnou, rozšlehaná vejce a strouhanku, kterou smíchejte s olejem a trochou uzené papriky.

3. Když bramborová kaše vychladne, naberte z ní asi 2 polévkové lžíce a v dlaních z ní vytvarujte placku, do jejíhož středu rozetřete asi lžičku brynzy. Vytvarujeme placku do tvaru válečku, který postupně obalujeme v připravené mouce, vejci a strouhance. Z tohoto množství vyrobíte přibližně 12 kusů.

4. Krokety položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 12 až 15 minut.

5. Krokety podávejte jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo samostatně jako chutnou svačinu, například se zakysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou nebo čerstvou petrželkou.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Delikátní pečené kuře ve svěží a aromatické citrónové omáčce se šalvějí!