Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečené bramborové krokety s brynzou. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodná ideální příloha nebo chutná svačinka.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené bramborové krokety s brynzou
Co budeme potřebovat:
- 500 g vařené brambory
- 120 g brynza
- podle chuti sůl
Na obalování:
- 100 g hladká mouka
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 ks vejce
- 100 g strouhanka
- 1 PL slunečnicový olej
- 1/2 ČL uzená paprika
Jak budeme postupovat:
1. Brambory uvařte, lehce osolte, rozmačkejte a nechte vychladnout.
Náš tip: Aby se s nimi lépe pracovalo, můžete přidat trochu másla nebo kapku mléka či smetany.
2. Na obalení smíchejte ve třech miskách hladkou mouku, lehce osolenou a okořeněnou, rozšlehaná vejce a strouhanku, kterou smíchejte s olejem a trochou uzené papriky.
3. Když bramborová kaše vychladne, naberte z ní asi 2 polévkové lžíce a v dlaních z ní vytvarujte placku, do jejíhož středu rozetřete asi lžičku brynzy. Vytvarujeme placku do tvaru válečku, který postupně obalujeme v připravené mouce, vejci a strouhance. Z tohoto množství vyrobíte přibližně 12 kusů.
4. Krokety položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 12 až 15 minut.
5. Krokety podávejte jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo samostatně jako chutnou svačinu, například se zakysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou nebo čerstvou petrželkou.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Delikátní pečené kuře ve svěží a aromatické citrónové omáčce se šalvějí!