Máslové lívance, jemné a velmi chutné

Jednoduché máslové lívance, které můžete podle chuti obohatit oblíbeným ovocem nebo džemem. Výborná snídaně s kakaem, čajem nebo kávou. Můžete je podávat s nutellou, džemem nebo kompotem. Jsou originální jemné a velmi chutné. Jsou syté, takže během dne nebudete mít takový hlad. Určitě si je udělejte!

Máslové lívance, jemné a velmi chutné!
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 250 ml mléka
  • 4 PL rozpuštěného másla
  • 2 ks vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL soli
  • máslo na smažení

Ostatní suroviny:

  • máslo, med, javorový sirup, džem

Jak budeme postupovat:

1. Mléko, máslo a vejce smíchejte v jedné míse a mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl v druhé míse. Tekutou směs přidejte k suchým přísadám a vypracujte hladké těsto. Přikryté těsto nechte asi 10 minut odpočívat.

2. Na pánvi rozehřejte trochu másla a smažte na něm malé palačinky z obou stran dozlatova.

3. Lívance ještě teplé naskládejte na sebe (můžete je také potřít například marmeládou), navrch dejte kousek másla a pokapejte medem nebo javorovým sirupem.