Neuvěřitelně hladký a chutný dezert, který se připravuje bez pečení a bez stabilizátorů, jako jsou vejce a želatina! Nikoho nenechá lhostejným! Tvarohový koláč s arašídovým máslem a šlehačkou!
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 200 g čokoládových sušenek
- 100 g pražených arašídů
- 80 g másla
Směs sýra a arašídů:
- 200 g smetanového sýra
- 200 g arašídového másla
- 100 ml smetany ke šlehání min. 30 %
Na šlehačku:
- 300 ml smetany ke šlehání min. 30 %
- 40 g moučkového cukru
Pro dekoraci:
- ořechy a čokoláda
Koláč jsme připravili ve formě o průměru 18 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Čokoládové sušenky rozmělněte mixérem.
2. Pražené arašídy rozemelte mixérem.
3. Sušenky a arašídy dejte do mísy. Přidejte rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte.
4. Směs rovnoměrně rozetřete do plechu vyloženého pečicím papírem, aby pokryla dno a částečně i boky. Lžící ho dobře přitlačte, aby vzniklo kompaktní těsto.
5. Těsto nechte 30 minut v chladničce.
6. Připravte si směs sýra a arašídů: Smetanový sýr a arašídové máslo dejte do mísy. Šlehejte mixérem do hladka.
7. Smetanu ke šlehání (studenou, právě vyndanou z lednice) šlehejte mixérem, dokud se neobjeví tuhé špičky. Stěrkou vmíchejte do krémového sýra a krouživými pohyby postupujte zdola nahoru.
8. Vzniklou směs rovnoměrně rozetřete po formě na sušenky.
9. Tvarohový koláč dejte na 30 minut do chladničky.
10. Připravte šlehačku: Do hluboké mísy dejte šlehačku (studenou, čerstvě vyndanou z lednice) a moučkový cukr. Šlehejte mixérem, dokud se neobjeví tuhé špičky.
11. Šlehačku rovnoměrně rozetřete na sýrovou směs.
12. Tvarohový koláč dejte na dalších 30 minut do chladničky.
13. Vyjměte je z pánve a položte na talíř.
14. Ozdobte nasekanými ořechy a rozpuštěnou čokoládou.
15. Tvarohový koláč s velkou chutí naporcujte a podávejte!