Tento dort s tmavou čokoládovou polevou je velmi atraktivní. Jeho příprava je poměrně snadná. Ingredience na těsto jsou cenově dostupné pro každého a vařený krém dodává dezertu skvělou chuť. Vyzkoušejte tento recept sami, není to vůbec těžké!

Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 5 vajec
- 1 špetka soli
- 140 g cukru
- 5 lžic hladké mouky
- 5 lžic škrobu
Na krém:
- 2 vejce
- 2 lžíce opraženého cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 špetka soli
- 3 lžíce škrobu
- 600 ml mléka
- 100 g másla
Na polevu:
- hořká čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy přidejte vejce, sůl a cukr. Šlehejte je mixérem na vysoké otáčky, dokud nezískáte bělavou a zpěněnou směs.
2. Mouku prosejeme společně se škrobem a stěrkou ji vmícháme do vaječné směsi.
3. Obdélníkový plech vyložte pečicím papírem, nalijte do něj těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 20 minut.

4. Připravte krém: V malém hrnci smíchejte vejce s opraženým cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a škrobem. Poté přidejte mléko a promíchejte metličkou. Hrnec postavte na oheň a vařte smetanu na mírném ohni, dokud není hotová.


5. Vyjměte těsto z formy, odstraňte pečicí papír a okraje ořízněte ostrým nožem. Vzniklé těsto pak podélně rozkrojte na polovinu.

6. Máslo o pokojové teplotě míchejte, dokud nebude měkké a nadýchané. Postupně přidávejte uvařenou smetanu a směs stále šlehejte mixérem na nízké otáčky.

7. Sestavte dort: První vrstvu položte na talíř, přikryjte krémem a pokračujte střídavě další vrstvou dortu a krému. Poté povrch a okraje dortu potřete rozpuštěnou čokoládovou polevou pod párou.


A je to! Nakrájejte tuto pochoutku na kousky a s chutí ji podávejte k šálku čaje!