Hrnkový pudinkový dort – Velmi jednoduchý a chutný

Tento jednoduchý dort, na který budete potřebovat hlavně hrnek, obsahuje tři lahodné vrstvy: kakaové těsto, vanilkový pudink a krém ze zakysané smetany. Ale kdo by odolal? Všechny chutné ingredience. Dort, kterému nikdo neodolá. Určitě ho udělejte!

Co budeme potřebovat:
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1,25 hrnku cukru krupice
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 ks vajec
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • máslo na vymazání
  • mouka na vysypání plechu

Jak budeme postupovat:

1. Pro přípravu použijte hrnek o objemu 250 ml. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte plech máslem a vysypte ho moukou.

2. Veškeré přísady na těsto dejte do mísy a promíchejte. Připravené těsto nalijte na plech.

Náš tip: Pokud chcete, aby měl váš koláč perníkový nádech, můžete těsto obohatit perníkovým kořením.

3. Nalijte 150 ml mléka do hrnku, přidejte vanilkový pudink a cukr. Dobře promíchejte. Zbylé mléko dejte do hrnce a přiveďte k varu. Těsně předtím, než začne vřít, přidejte za stálého míchání připravený šlehaný pudinkový prášek. Vařte do zhoustnutí a poté odstavte.

4. Uvařený krém nechte mírně vychladnout a rovnoměrně jím přelijte těsto. Vložte do předehřáté trouby a pečte asi 30 až 40 minut. Upečený koláč nechte vychladnout.

5. Zakysanou smetanu a cukr dejte do mísy a promíchejte. Vychladlý koláč potřete a posypte kakaem, mletou skořicí nebo čokoládou podle chuti. Před podáváním nechte alespoň 4 hodiny odpočívat.

Náš tip: Pokud rádi experimentujete, vyzkoušejte “obrácenou” verzi. Vynechte z těsta kakao a místo vanilkového pudinku použijte čokoládový.