Domů Pomazánky Jednoduchá vaječná pomazánka – skvěle se hodí na čerstvé pečivo

Jednoduchá vaječná pomazánka – skvěle se hodí na čerstvé pečivo

Chutná klasická pomazánka vhodná i pro vegetariány, ve které hrají hlavní roli vejce. Proč kupovat pomazánku, když si ji můžeme vyrobit doma! Je lepší a chutnější. Nakonec ji můžeme ozdobit čerstvou pažitkou ze zahrádky. Také můžete namazat na chleba, toast nebo na čerstvou křupavou bagetu.

Jednoduchá vaječná pomazánka! Prostě fantastická
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks vajec uvařených natvrdo
  • 100 g taveného sýra
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl – podle chuti
  • mletý černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Cibuli oloupejte a spolu s vejci nakrájejte nadrobno a vložte do mísy. Přidejte tavený sýr, hořčici, majonézu a pažitku. Vše dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.

Náš tip: Majonézu na tuto lahodnou pomazánku nemusíte kupovat v obchodě, ale můžete si ji snadno připravit doma. Inspirujte se naším receptem na domácí majonézu.