Čokoládový zákusek s kousky vlašských ořechů – Velice oblíbený u nás doma!

Pokud alespoň z poloviny jako já zbožňujete čokoládové dezerty a pochutiny, je tento recept přesně pro vás! Dnes si konkrétně přichystáme Čokoládový zákusek s kousky vlašských ořechů! Velkou výhodou této čokoládové mňamky je bleskurychlá a snadná příprava, vy tak pro jeho přípravu nebude muset trávit zbytečně mnoho času v kuchyni.

Dezert se tak hodí i jako skvělé pohoštění pro nečekanou návštěvu. Je také skvělým tipem na víkendovou snídani až do postele, kterou zajisté uděláte radost každému členovi vaší rodiny. Spojením vlašských ořechů s čokoládovou chutí je velice návykové! Dobře si tedy tento recept uložte, rozhodně jej neděláte naposledy!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na čokoládový dezert s vlašskými ořechy
Zdroj: bidista.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto čokoládovou pěnu!


Výborný recept na čokoládovou buchtu s ořechy:

Co budeme potřebovat:

  • 3 ks vajec
  • 170 g cukru
  • 20 g kakaa
  • 3 lžíce vody
  • 70 g hladké mouky
  • 50 g vlašských ořechů

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si vaječné žloutky smícháme v míse s vodou a cukrem. Dále přidáváme kakao, mouku a také sníh, který jsme si vyšlehali z bílků, tak jak známe. Vše důkladně promícháme.

2) V dalším kroku si připravíme plech, který si vysteleme pečícím papírem. Poté směs, kterou jsme vytvořili vylijeme rovnoměrně na plech. Přidáme také vlašské ořechy.

3) Pečeme při 180 stupních. Po dokončení můžeme přizdobit strouhaným kokosem.