V dnešním článku jsme si pro Vás připravili úžasný recept na tvarhovo-broskový dezert. Jednoduché míchané těsto s nádivkou. Určitě musíte tento jahodový dort co nejdříve připravit svým přátelům a blízkým. Všichni si ho zamilují. Výsledek Vás rozhodně mile překvapí a lahodnou chuť s geniálně krátkou přípravou si taktéž zamilujete.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 4 vejce
- 15 dkg krystalového cukru
- 1 dl oleje
- 1 dl mléka
- 25 dkg hladké mouky
- 1/2 balení prášku do pečiva
Na krém:
- 25 dkg tvarohu
- Citronová strouhaná kůra
- 2 lžíce krystalového cukru
- 2 lžíce krupice
- broskvový kompot
Jak budeme postupovat:
1) Smícháme 4 celá vejce s 15-dkg krystalovým cukrem do pěny.
2) Potom přidáme 1 dl oleje, 1 dl mléka a dobře promícháme.
3) Vmícháme 25 dkg prosáté hladké mouky a půl balíčku prášku do pečiva. Všechno to dobře smícháme šlehačem.
4) Plech o rozměrech 25 × 30 vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto.
Připravíme si náplň:
1) Smícháme 25 dkg tvarohu s 1 nastrouhanou citrónovou kůrou, 2 lžícemi krystalového cukru a 2 lžícemi pšeničné krupice.
2) Tvarohovou náplň dávkujeme malou lžičkou na těsto – vzniknou nám tak kopečky tvarohové náplně.
3) Ovoce z kompotu scedíme ze šťávy a nakrájíme na menší kousky. Ovoce vtlačíme do těsta mezi tvarohovou náplň a nádivku.
4) Takto připravený koláček vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme přibližně půl hodiny. Jelikož každá trouba peče jinak, těsto si zkontrolujeme pomocí párátka.
5) Koláček necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme krájet.
Pokud se Vám tento recept na zákusek líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům. Také můžete navštívit recept na vídeňský nepečený koláč.
Zdroj receptu: krolowakuchni.pl