Domácí nepečený koláč “Tři skleničky” – vlhký a chutný

Tento domácí nepečený koláč “Tři skleničky” Vás okouzlí. Dopřejte svým blízkým tento jednoduchý a chutný dezert: nadýchaný, vlhký, vločkový a mírně sladký!

Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Pro vrchní části:

  • sklenici kefíru
  • 1 hrnek mouky
  • 1 sklenici cukru
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 1lžička jedlé sody
  • 1 vejce
  • 3 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje
  • 1 špetka soli

Na krém:

  • 350 g 30% fermentované smetany
  • 3-4 lžíce moučkového cukru
  • Objem použité sklenice je 200 ml.

Jak budeme postupovat:

1. Připravte těsto: Smíchejte kefír a jedlou sodu. Nechte je 5 minut působit.

2. Vejce rozbijte do hluboké mísy. Přidejte cukr a špetku soli. Velmi dobře promíchejte metličkou, aby jste získali homogenní bělavou směs.

Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej. Míchejte.

4. Přidejte kefír v kombinaci s jedlou sodou. Míchejte.

5. Přidejte prosátou mouku a kakaový prášek. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Dno kulatého plechu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Boky vymažte máslem nebo rafinovaným slunečnicovým olejem. Přeneste do něj těsto a rovnoměrně ho rozetřete.

Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Pečte těsto 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °.  Zkontrolujte propečení párátkem.

8. Nechte těsto vychladnout, pak ho vyjměte z plechu a oddělte od pečicího papíru. Okraje a povrch trochu uhlaďte, abyste zbylé kousky mohli použít na ozdobu. Rozkrojte je na 2 stejné díly (podélně).

Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Připravte krém: Zakysanou smetanu a moučkový cukr smíchejte metličkou do hladka.

Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Sestavte dort: Vrcholy položte na talíř a potřete je krémem. Mazivo okraje dortu potřete trochou krému, aby se vyrovnaly.

Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu
Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Po uhlazení okrajů a povrchu dortu rozdrobte zbývající kousky. Rovnoměrně jimi posypte povrch koláče.

Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Dort lze porcovat a ihned podávat!

Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu
Domácí koláč "Tři skleničky" - vlhký a chutný (bez nutnosti pečení)!
Zdroj: retete-usoare.eu