Kouzelná kombinace karamelu, jablek a skořice v tomto jednoduchém dezertu si vás okamžitě získá. Získá si nejen vás, ale všechny, kteří mají rádi karamelový cheesecake s jablky. Je velmi chutný, jemný a originální. Neodoláte mu! Pokud si ho uděláte, určitě vám bude velmi chutnat. Neváhejte! S lahodnou kávou je to ideální.
Co budeme potřebovat:
Na korpus:
- 250 g karamelových sušenek
- 100 g másla
Na krém:
- 500 g mascarpone
- 600 ml kyselá smetana
- 230 g práškový cukr
- 1 balíček vanilkový cukr
- 3 ks vejce
Na zdobení:
- 3 ks jablek
- 60 g cukr
- 60 g másla
- skořice -podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Karamelové sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Dortovou formu (o průměru 26 cm) vyložte pečicím papírem. Směs vtlačte na dno dortové formy a vložte do chladničky.
2. Předehřejte troubu na 160 °C.
3. Pro krém smíchejte mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový a vanilkový cukr. Poté opatrně zašlehejte jedno po druhém vejce. Korpus potřete krémem a pečte v předehřáté troubě 40 až 50 minut.
4. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a poté uložte alespoň na 2 hodiny do chladničky.
5. Jablka očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpusťte máslo a jemně na něm osmahněte jablka. Po chvíli jablka posypte cukrem a nechte ho trochu zkaramelizovat.
6. Na vychladlý a ztuhlý tvarohový koláč položte jablka, lehce je posypte skořicí a podávejte.
Náš tip: Pro ještě lahodnější chuť můžete každý plátek před podáváním pokapat karamelem.