Karamelový cheesecake s jablky

Kouzelná kombinace karamelu, jablek a skořice v tomto jednoduchém dezertu si vás okamžitě získá. Získá si nejen vás, ale všechny, kteří mají rádi karamelový cheesecake s jablky. Je velmi chutný, jemný a originální. Neodoláte mu! Pokud si ho uděláte, určitě vám bude velmi chutnat. Neváhejte! S lahodnou kávou je to ideální.

Karamelový cheesecake s jablky! Kouzelný, vynikajíci a delikátní
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:

Na korpus:

  • 250 g karamelových sušenek
  • 100 g másla

Na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 600 ml kyselá smetana
  • 230 g práškový cukr
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 3 ks vejce

Na zdobení:

  • 3 ks jablek
  • 60 g cukr
  • 60 g másla
  • skořice -podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Karamelové sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Dortovou formu (o průměru 26 cm) vyložte pečicím papírem. Směs vtlačte na dno dortové formy a vložte do chladničky.

2. Předehřejte troubu na 160 °C.

3. Pro krém smíchejte mascarpone, zakysanou smetanu, moučkový a vanilkový cukr. Poté opatrně zašlehejte jedno po druhém vejce. Korpus potřete krémem a pečte v předehřáté troubě 40 až 50 minut.

4. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a poté uložte alespoň na 2 hodiny do chladničky.

5. Jablka očistěte a nakrájejte na plátky. Na pánvi rozpusťte máslo a jemně na něm osmahněte jablka. Po chvíli jablka posypte cukrem a nechte ho trochu zkaramelizovat.

6. Na vychladlý a ztuhlý tvarohový koláč položte jablka, lehce je posypte skořicí a podávejte.

Náš tip: Pro ještě lahodnější chuť můžete každý plátek před podáváním pokapat karamelem.