Pečené brambory plněné sýrem, klobásou a slaninou – skvělá rychlá chuťovka

Téměř každý z nás nechce trávit moře času s několika kusy nádobí, tyto pečené brambory plněné sýrem, klobásou a slaninou jsou výborným řešením, jak vyčarovat chutné jídlo na jednom pekáči. Nejen, že si pochutnáte, ale suroviny navíc můžete obměňovat podle vašich chutí a možností. Příprava pokrmu Vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

pečené brambory plněné sýrem, klobásou a slaninou – skvělá rychlá chuťovka
Zdroj: bidista.com

Rychlý recept na pečené brambory:

Co budeme potřebovat:

  • 10 kusů středně velkých brambor
  • 200 – 250 g sýra
  • 2 klobásy
  • 2 cibule
  • 100 g slaniny
  • olej
  • sůl
  • pepř

Jak budeme postupovat:

  1. Brambory neloupeme, ale důkladně si je omyjeme s pískovaným kartáčem. Následně do brambor začneme provádět zářezy, které by měly být od sebe vzdáleny 2 – 3 mm. Musíme však dávat pozor, abychom bramboru nepřekrojili úplně (prořízneme jej přibližně do tři čtvrtě). Spodní část brambor musí zůstat celá, aby se brambora nerozpadl.
  2. Brambory následně vložíme na plech, který jsme si vystlali pečícím papírem. V misce si pak připravíme směs z oleje, soli a pepře. Tuto směs natřeme na každou bramboru tak, aby se dostala i mezi jednotlivé zářezy brambor. Takto připravené brambory pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů a pečeme, dokud brambory nezměknou, což znamená přibližně 35 – 40 minut.
  3. Když se brambory pečou v troubě, přichystáme si ingredience, kterými budeme brambor plnit. Sýr, slaninu a klobásu si nařežeme na tenké plátky a cibuli nakrájíme na kolečka. Když se brambory v troubě upečou doměkka, nakrájené suroviny střídavě vkládáme do jednotlivých zářezů v bramborách. 
  4. Následně plněné brambory vložíme zpět do trouby nastavené na stejnou teplotu a dopékáme ještě 15 minut. Brambory jsou uvnitř propečené a krásně křupavé na povrchu.

Tyto pečené brambory plněné sýrem, klobásou a slaninou si zamilujete.

Vyzkoušejte také recept na “Domácí rohlíky, které si snadno připravíte – Pečou se jen 10 minut a chutnají skvěle