Exotická pochoutka hotová za hodinu. Vynikající, jemné a velmi chutné. Neváhejte a začněte péct hned! Určitě vám bude velmi chutnat. Milovníci kokosu něco pro vás! Pro každého z vás!
Co budeme potřebovat:
Na roládu:
- 6 ks vajec
- 6 PL polohrubé mouky
- 6 PL cukru krupice
- 1 KL prášku do pečiva
- 1 špetka soli
Na krém:
- 200 g másla
- 250 g mascarpone
- 100 g bílá čokoláda
- 3 PL bílý rum
- 150 g práškový cukr
- 100 g strouhaný kokos
Na zdobení:
- 1 hrst kokosové hobliny
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Vejce rozklepněte a bílky se solí a cukrem ušlehejte do tuha a krému. Po jednom zašleháme žloutky a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva.
3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut.
4. Po upečení těsto vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odstraníme papír a těsto srolujeme. Necháme zcela vychladnout.
5. Změklé máslo vyšleháme s mascarpone, likérem, rozpuštěnou čokoládou, rumem, kokosem a cukrem.
6. Vychladlé těsto rozválíme, vnitřek potřeme 2/3 krému a znovu srolujeme. Povrch potřete zbylým krémem, posypte kokosovými hoblinami a nechte ztuhnout.